Brazi in ghiveci, idei de decorare

Brazi in ghiveci, idei de decorare pentru Craciun 2016. Mai sunt foarte putine zile pana la Craciun si m-am gandit sa va dau cateva idei de decorare pentru bradutul in ghiveci, fie ca este vorba despre birou sau pentru acasa, in gradina, in apartament, pe balcon. Brazi in ghiveci este un trend foarte mare in Romania in ultimii 5 ani de zile, din ce in ce mai multi clienti, mai ales din mediul urban, alegand aceasta varianta de decorare pentru a promova o atitudine BIO/ECO.

Brazii in ghiveci sunt disponibili online cu livrare gratuita la domiciliu sau pot fi cumparati direct, din magazine tip retail mass market sau bricolaj. Brazi in ghiveci, idei de decorare este un articol pe care mi l-am dorit sa il scriu de mult timp, intrucat brazii in ghiveci sunt un subiect sensibil si asa cum mergem pe ideea de bio/eco atunci cand cumparam acest bradut frumos, asa trebuie sa luam in considerare si ideile de decorare, sa fie gandite pentru micul copacel pe care il avem in grija, sa nu ii incarcam ramurile, sa nu il impovaram cu podoabe grele, din materiale care ar putea dauna sanatatii lui.

Citeste si: Brazi la ghiveci, avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le cunosti

Brazii in ghiveci sunt plante vii, cu radacina. Ca orice alta planta, are nevoie de apa si nutrienti la radacina, lumina naturala si pentru ca este un conifer are nevoie si de foarte multa umezeala in aer pentru a-si hidrata acele. De asemenea, este important de stiut ca sunt plante / copaci de munte, astfel ca au nevoie de o temperatura de pana in 20 de grade Celsius si nu trebuie plasate sub nici o forma langa o sursa directa de caldura. Plantele vii, cu radacina, nu trebuie agasate. Nu va recomand sa atarnati de crengile firave ale bradutului mai multe instalatii grele, de exterior, globuri de Craciun metalice, sa legati foarte strans podoabele de crengute, sa nu taiati comunicarea dintre ace, ramuri si tulpina. Nu ingreunati bradutul pe tulpina si incercati sa lasati varful cat mai liber, intrucat acolo este zona principala de crestere.

Recomandarea mea pentru decorul BIO/ECO si in concordanta cu natura pentru un bradut in ghiveci este unul cat mai minimalist, cu accente inspirate tot din natura si fara sa agasam planta. Am facut mai jos pentru voi o galerie cu idei de decorare pentru bradutul in ghiveci de sarbatori. Nu uitati ca bradul in ghiveci trebuie ingrijit corespunzator si daca vreti sa il replantati dupa sarbatori trebuie luate in considerare cateva aspecte profesionale, extrem de importante, cum ar fi temperatura, solul, adancimea plantarii etc. Toate aceste informatii le veti primi de la echipa noastra in scris o data cu livrarea bradului in ghiveci, daca va hotarati sa il comandati online prin noi. Aveti aici un link catre oferta noastra: Brazi de Craciun 2016.

Brazi in ghiveci, idei de decorare

Decor rustic doar la ghiveciul de sustinere a radacinilor (nu uitati sa lasati loc pentru udare si drenaj):

brazi-in-ghiveci

Foarte putine decoratiuni, de preferinta din plastic foarte usor + 1 instalatie de interior foarte usoara. Pentru a masca ghiveciul puteti folosi un cos mare, de rufe:

brazi-in-ghiveci-decor

Doar luminite – puteti sa puneti in valoare bradul in ghiveci cu ajutorul unei instalatii aleasa cu grija, eventual cu cateva decoratiuni incluse. Nu uitati sa alegeti instalatii de interior, cu firul subtire si usor.

brazi-de-craciun-in-ghiveci

Decor inspirat de natura: conuri, frunze, flori vopsite sau lasate in culorile lor naturale. Prindeti cu grija decoratiunile folosindu-va de crengute si de sfoara fina, legandu-le cu grija, fara sa agresati planta.

brazi-in-ghiveci-decor-rustic

Doar o funda si cateva decoratiuni tip fructe de padure artificiale pot fi un detaliu elegant si special.

brazi-in-ghiveci-cu-funda

Brazii in ghiveci arata foarte bine si cu decoratiuni din polistiren, plastic foarte usor sau carton. Brazii in ghiveci sunt o idee minunata de decor pentru familiile care au copii pentru ca pot fi plasati undeva mai sus (pe o masa, pe raft), nu le cad acele, fiind plante naturale cu radacina si sunt mai greu de daramat pentru ca au la baza pamantul ud.

brazi-in-ghiveci-pentru-copii