Carti de floristica si design floral

Carti de floristica si design floral – sau care sunt cele mai bune carti pe care trebuie sa le citesti (sau mai bine spus sa le mananci pe paine) daca vrei sa devii designer floral. In industria noastra creativitatea este volatila si relativa. Aici ma refer la un concept extrem de simplu, si anume „Daca ai o idee, nu iti si apartine”, astfel ca intr-o industrie ghidata de inspiratie, intamplarile in care ne inspiram unii de la altii pot fi mai mult decat dese.

In cazul in care vrei sa iti cultivi creativitatea si ideile originale, nu exista decat 2 variante: 1. Fii bun sau 2. Devino bun. La varianta 1 trebuie sa fii inzestrat cu foarte multa originalitate, inspiratie si imaginatie in mod natural, sa fii un mic geniu al floristicii si designului floral international -> vezi Gregor Lersch, Bart van der Elsken sau Preston Bailey. La varianta 2 trebuie sa ne  impulsionam foarte mult creativitatea si imaginatia cu foarte mult STUDIU. Si acest studiu nu vine neaparat din cursuri sau demonstratii la care poti participa. Acestea te pot invata cel mult tehnici de floristica, insa nu si design (care inseamna idee originala + tehnica + materiale corecte).

Adevarata creativitate si inspiratie vine din studiu individual, pe internet sau din carti. Insa este foarte important ca toate ideile pe care le studiezi sa treaca prin propriul tau filtru, sa iti hraneasca indeajuns nevoia de marire a perspectivelor, imaginatia, puterea creatoare. De acolo vine adevaratul design floral. Intre originalitate si banalitate este o linie foarte fina, pe care o pot traversa doar cei care se dedica in totalitate domeniului si care isi extind permanent orizonturile.

Am facut pentru voi in continuare un top 5 carti de floristica si design floral care te vor ajuta in cautarea inspiratiei. Aceste carti au inceput sa apara usor – usor si in Romania, online sau in magazine de specialitate. Nu te astepta, insa, sa le gasesti in librarii sau in biblioteci. Acum ceva ani buni (vreo 10, asa 🙂 ) cand m-am apucat eu de design floral am facut rost de aceste carti foarte greu, comandandu-le cu multe peripetii pe de Amazon sau alergand dupa ele pe la targuri internationale, pentru care platisem foarte mult sa particip si am mai dat multi bani si pe carti… cu greu…

Carti de floristica si design floral – pe care vi le recomand cu incredere

Beautiful wedding flowers, de Diane Wagner

carti de floristica si design floral - locul 5

300 Wedding bouquets, de Wedding Magazine – poate fi folosita si precum catalog in florarie, pentru mirese

carti de floristica si design floral - locul 4

Bouquet chic, de Kimberly Aurora Kapur

carti de floristica si design floral - locul 3

Preston Bailey Celebrations, de Preston Bailey

carti de floristica si design floral - locul 2

Decorating with Flowers: Classic and Contemporary Arrangements, de Paula Pryke

carti de floristica si design floral - locul 1

Un gând despre „Carti de floristica si design floral”

Comentariile sunt închise.