Ce face un florar sau o florareasa?

Aseara am aparut intr-un reportaj la Prima TV Focus, in care povesteam ce este si ce face o florareasa. Cu mandrie pentru meseria mea, pe care o port ca o bratara de aur, va spuneam ca nu este o rusine sa fii florareasa, ba dimpotriva. Intr-adevar, nu ai nevoie de studii superioare sa o practici si nici nu trebuie sa fii Doctor Honoris Causa, insa trebuie sa fii un om foarte puternic, determinat, avid dupa informatii si implicat 100% pentru a reusi. Spuneam in interviul de aseara ca florarii, din punctul meu de vedere, sunt mesagerii moderni ai dragostei si ca fiecare particica a sufletului nostru se regaseste intre florile fiecarui aranjament, pentru ca ne implicam 100%, precum artisti.

Florarul este omul care se trezeste la 5 dimineata sa faca aprovizionare pe racoare. Florarul este cel care, sarguincios, spala cu apa rece si clor vazele din florarie si apoi taie coditele florilor, fara exceptie, in fiecare zi. Florarul este cel care are grija ca pretioasele lui flori sa nu aiba de suferit, asa ca prefera sa stea el in frig de dimineata pana seara, decat sa le vada palind. Florarul este cel care are mainile aspre si brazdate de spini de trandafiri. Florarul este cel care imbratiseaza cu ambalaj fiecare buchet pe care il realizeaza si este cel care da o noua interpretare in fiecare zi aceluiasi cos cu flori jucause.

Nu este o munca usoara si nici nu este o munca pentru oricine. Este o meserie care ti se baga pe sub piele si ramane acolo, ca o obsesie de care nu poti scapa. Este o cariera, in adevaratul sens al cuvantului, in care trebuie sa te implici total, precum artist: la nivel fizic, inspirational si creativ.

Cu ce ne ajuta pe Noi toti, precum industrie, astfel de reportaje:

  • sa popularizam ideea de a darui flori
  • sa aducem in fata ideea de educatie si relaxare florala
  • sa incurajam clientii sa apeleze la florari si sa ii respecte pentru munca pe care o depun
  • sa putem cere pentru munca noastra pretul corect

Multumesc, Oana Alexandru & cameramanul Marius (Prima TV), pentru cuvintele si imaginile frumoase, dar si pentru rabdarea avuta cu mine.

Iata-ma pe mine mai jos in timp ce ma uitam la mine pentru prima oara la TV (ce nebunie! 🙂 ), emotionata si foarte bucuroasa, in acelasi timp.

ce-este-o-florareasa

Reportajul poate fi vizionat aici: Meseria de florar din pasiunea pentru flori.

 

Un gând despre „Ce face un florar sau o florareasa?”

Comentariile sunt închise.