Top 5 plante pentru lenesi

Top 5 plante pentru lenesi – ok, acest articol nu este facut pentru a jigni pe cineva, ci dimpotriva, pentru a ajuta. Plantele trebuie sa existe in casa sau biroul nostru, pentru purificarea aerului si mentinerea unei atmosfere proaspete. Plantele sunt foarte benefice pentru sanatatea copiilor. Astfel, chiar daca nu ai timp sau nu iti sta gandul la ingrijirea unei plante si ai tendinta sa pierzi plantele pe care le cumperi, atunci este timpul sa iti cumperi macar o planta din cele incluse in top 5 plante pentru lenesi.

Am facut pentru voi un top 5 plante pentru lenesi sau le poti numi tot la fel de bine plante pentru oameni ocupati, pentru oameni preocupati, nepriceputi sau concentrati pe altceva. Oricum ar fi, sa stii ce plante sunt foarte usor de intretinut este mai mult decat potrivit mai ales in ziua de astazi cand cu totii suntem pe fuga.

Prima agentie de modele pentru plante – plante topmodele, fotomodele

Top 5 plante pentru lenesi

Locul 5 – Yucca

Yucca este o planta foarte rezistenta si indaratnica. Aceasta planta moare cand este udata si rasfatata prea mult, asa ca lasati-o in pace! Trebuie plasata langa o fereastra cu lumina filtrata si udata o data la 2 saptamani vara si o data la 1 luna iarna. Yucca este bine ingrijita si extrem de multumita atunci cand frunzele ii sunt ferme la atingere si ridicate, nu culcate langa tulpina. Yucca poate fi cumparata incepand cu 50 cm si poate ajunge pana la 2 metri inaltime, fiind disponibila cu o singura tulpina sau mai multe. In functie de cate tulpine are si cat de inalta este, yucca este mai ieftina sau mai scumpa. De preferat este sa lasati yucca in ghiveciul de transport in care ati cumparat-o si sa o plasati cu tot cu acest ghiveci intr-o masca decorativa. Nu uitati sa puneti o farfurie sub ghiveci pentru a prinde scurgerile de apa de la udare.

top 5 plante pentru lenesi - yucca

Locul 4 – Pachira sau copacul banilor (da, aduce noroc de bani in casa!! 😀 )

Si eu am acasa 3 pachira, este o planta foarte putin pretentioasa, trebuie udata o data la 3 saptamani si plasata in camere cu foarte multa lumina naturala. In momentul in care nu mai primeste destula lumina incepe sa i se ingalbeneasca si sa ii cada frunzele. E foarte important sa o udati o data la 3 saptamani, pentru ca daca este udata mai des face mucegai la radacini. Daca aveti o pachira multumita si fericita, veti vedea cum face puisori mici in frunzis si creste usor, usor.

top 5 plante pentru lenesi - pachira

Locul 3 – Anthurium 

Am inclus si plante cu flori pentru a mixa un pic stilul. Planta de anthurium face parte claaar din plantele pentru lenesi, este convenabila si foarte aspectuoasa. Poate fi cumparata in nuante de rosu, roz, alb sau verde la nivel de flori si are o inaltime de pana la 1 m. Udarea se face o data la 2 saptamani si nu trebuie plasata in soare direct.

top 5 plante pentru lenesi - locul 3

Locul 2 – Phalaenopsis

Cea mai mandra, frumoasa, populara planta cu flori pentru apartamente si birouri din toate timpurile! Planta de phalaenopsis este best seller absolut atat la nivel international, cat si in Romania. Orhideea phalaenopsis este alegerea numarul 1 pentru cadouri, pentru decoruri complexe sau pentru propria placere. Phalaenopsis sau orhidee phal este disponibila in nuante de galben, portocaliu, albastru, alb, roz, rosu. Este foarte, foarte usor de intretinut, orhidee vrea sa fie lasata in pace, sa se bucure de lumina abundenta, dar fara soare direct. Este o planta cu radacini aeriene, fara pamant si are nevoie de apa de 2 ori pe saptamana vara si o data pe saptamana iarna.

top 5 plante pentru lenesi - locul 2

Locul 1 – Zamioculcas

Cunoscuta si sub numele de „planta lenesului” :), Zamioculcas este frumoasa, cu frunze de un verde intens, foarte lucioase si foarte, foarte, foarte (vreau sa spun FOARTE!) usor de intretinut. Este o planta careia ii place si la umbra si in lumina solara indirecta, nu necesita udare decat o data la 4 saptamani si o usoara stergere a frunzelor cu o carpa umeda o data la 2 luni. Frunzisul sau interesant si texturat de un verde foarte intens este perfect pentru interioare moderne si clasice, deopotriva.

zamioculcas top 5 plante pentru lenesi

Si aici se incheie top 5 plante pentru lenesi, daca aveti si voi alte idei / experiente cu plante similare, astept sa imi lasati in comentarii numele acestor plante si cum le-ati ingrijit voi lenes… :)) De asemenea, daca aveti intrebari despre ingrijirea acestor plante sau a altor plante, imi puteti lasa intrebarea in comentarii, mai jos sau pe social media:

Facebook Florarie online

Instagram florarie online