10 filme cu flori

10 filme cu flori – pentru ca este mijlocul saptamanii, m-am gandit sa facem un articol mai light, care sa ne aduca aminte de weeked, de relaxare si de vacanta. In postul de astazi va voi face un top 10 filme cu flori, pentru ca florile au puterea de a-si transpune frumusetea chiar si dincolo de ecran, fiind actori si actrite cat se poate de „naturale” ;). Astfel, florile sunt o adevarata inspiratie pentru sentimente si momente fericite in viata reala, dar si pentru titluri de filme.

10 filme cu flori, american beauty

Multe dintre aceste 10 filme cu flori au ajuns sa fie in istoria cinematografica adevarate clasice. Am mentionat la finalul postului si cateva filme moderne in care personajele principale sunt floristi – vedeti ca si meseria noastra poate fi interesanta? 😀

Vezi si filmul nostru despre comanda flori pe WhatsApp 😉 

10 filme cu flori

1. American Beauty, 1999

Trandafirul a fost dintotdeauna simbolul dragostei si pasiunii. In filmul American Beauty din 1999 trandafirul si petalele de trandafiri sunt un simbol al dorintei. Este destul de greu sa uiti faimoasa scena cu Mena Suvari acoperita doar de petale de trandafiri.

2. Driving Miss Daisy, 1989

Clasicul film Driving Miss Daisy din 1989 a fost un moment definitoriu pentru cariera lui Morgan Freeman. Angajat ca si sofer la vila bogatei vaduve ‘Miss Daisy’, cei doi sa apropie foarte mult si dezvolta o relatie speciala.

3. The Wizard of Oz, 1939

Wizard of Oz (Vrajitorul din Oz) a ramas unul dintre cele mai importante si populare filme din toate timpurile. A fost primul film din istorie care a continut efecte speciale si prima oara cand Technicolor a fost folosit in cinema. Pentru a pune in evidenta noile culori vibrante si atat de apropiate de realitate, producatorii au introdus in film si celebra scena in care Dorothy adoarme intr-un camp plin de maci de un rosu intens, de neuitat.

4. Alice in Wonderland, 2010

Remake-ul acestui film clasic din 2010 aduce in prima plan scene mult mai colorate si interesante decat originalul. Alice apare intr-o scena in care picteaza trandafiri albi in rosu, in culori extrem de vibrante.

5. Magnolia, 1999

Magnolia, cu Tom Cruise,  Julianne Moore si Phillip Seymour Hoffman un film cu 3 nominalizari la Oscar. Filmul de invata ca daca vrei o livrare de flori iesita din comun pentru persoana iubita, florile de magnolii sunt cu adevarat o opera de arta.

6. Broken Flowers, 2005

Acest film are in prim plan florile atat in titlu, cat si in intriga filmului. In film actorul principal este Bill Murray si scena cu floristul care creeaza un buchet emotionant de flori din crini si garoafe este una dintre cele mai frumoase din tot filmul.

7. Memoirs of a Geisha, 2005

Ciresul pliiin de flori fermecatoare este una dintre scenele de neuitat din filmul Memoirs of a Geisha. Ciresul plin cu flori are un simbolism aparte in Japonia si este cu adevarat placut privirii, afisandu-ne frumusetea adevarata a Orientului.

8. Big Fish, 2003

Big Fish este un film focusat pe personajul ‘Edward Bloom’ (Edward Inflorit) jucat de Ewan McGregor si care este un romantic incurabil. Pentru a-si dovedi dragostea unei femei, Edward planteaza o alee infinita cu narcise galbene.

9. Plucking the Daisy, 1956

Plucking the Daisy aduce in prim plan o scena extrem de frumoase cu – ati ghicit – crizanteme! Brigitte Bardot face striptease purtand un sutien din crizanteme artificiale.

10. Vertigo, 1958

Florile sunt o tema foarte des intalnita in clasicul film Vertigo. Chiar de la prima scena a filmului, personajul Madeleine intra intr-o florarie superba plina cu flori proaspete, colorate, parfumate, fermecatoare.

Alte mentiuni importante, filme moderne: 

I Hate Valentine’s Day, cu Nia Vardalos

10 filme cu flori

Valentine’s Day, cu Ashton Kutcher

10 filme cu flori - ashton kutcher

Love Happens, cu Jennifer Aniston

10 filme cu flori, jennifer aniston

The Town, cu Ben Affleck, in care floristul este cel mai mare si mai rau mafiot din oras 😉

10 filme cu flori

Urmareste-ne pe instagram: https://www.instagram.com/florarieonline/  :*

View this post on Instagram

#roses #flowers ❤️👀🌹🌹🌹🙇🏼

A post shared by Florarie online de lux (@florarieonline) on