Aplicatii pentru florarii

Aplicatii pentru florarii – asa cum stiti deja, ma pasioneaza foarte mult ceea ce fac si in timpul liber, in loc sa stau sa ma relaxez, de obicei caut noi surse de inspiratie pentru flori, florarii, design floral – online, offline, in carti, in natura. Un popas important in calatoria mea inspirationala a fost App Store-ul, sa vad ce mai fac oamenii la fel de pasionati ca mine de tehnologie si flori. Romania este din start din discutie, pentru ca singura aplicatie pentru florarii disponibila in limba RO este a noastra…. Trist si dezamagitor, dar adevarat.

In afara in schimb App store-ul abunda de aplicatii pentru florarii. Aplicatii dedicate floristilor, clientilor interesati sa trimita flori sau clientilor interesati de inspiratie flori pentru evenimente (nunti, botezuri, petreceri), jocuri pentru copii, aplicatii despre plante, wallpaper-uri cu flori, poze cu flori, puzzle-uri si quiz-uri pentru cunostinte generale despre flori (pe astea trebuie sa le incerc, sa vad cat de priceputa sunt :)) #haha).

La o simpla cautare „flowers” printre aplicatii pentru florarii, primul rezultat este 1800Flowers.com, partenerii nostri din US care vand flori si cadouri online. Este aplicatia foarte stabila care in 2010 a castigat „Aplicatia mobila a anului” la categoria de cumparaturi online a concursului RIS (Retail Info Systems). Aplicatia este dezvoltata de catre compania Austin-based Digby si este foarte orientata catre usability si conversia clientului. Alte aplicatii florarii ar fi FlowerCoach by TeleFlora, California Blooms si Proflowers app.

aplicatii pentru florarii proflowers

Eu personal nu fac cumparaturi pe iPhone. Mi se pare greoi, ecranul este prea mic (poate e si faptul ca nu vad prea bine in general …. >>vezi ochelarii << 😀 ), trebuie sa dau multe taps / click-uri, muuuuult scroll down, am senzatia ca lipsesc informatii prin prisma lipsei de spatiu, ca totul este eficientizat la maxim pana la punctul de omitere. Poate din acelasi motiv la nivel international inca foarte multa lume se intereseaza de anumite produse pe mobil si apoi le achizitioneaza pe PC / laptop / Mac sau chiar offline direct din magazine.

Plus in industria noastra pentru a face o comanda de flori cu livrare corecta la domiciliu, noi, precum comercianti, avem nevoie de foarte multe informatii: adresa, nr de telefon, mesaj felicitare, data de livrare, anonimitate, dimensiune aranjament, cerinte speciale etc. Am observat ca in majoritatea aplicatiilor din afara acest lucru este cumva tratat prin prezenta unui buton de apelare telefonica rapida, pentru toti cei care isi pierd rabdarea pe ecranul micut.

aplicatii pentru florarii 1800 flowers

Aplicatii pentru florarii

Alte aplicatii care merita incercate sunt cele mai plante si gradinarit. Chiar am facut acum ceva vreme un review la o aplicatie numita Pl@ntNet, puteti citi aici: review aplicatie pl@ntnet. De asemenea, sunt cateva aplicatii extrem de interesante pentru flori de nunta, tip cataloage de inspiratie sau reviste de domeniu. Va las mai jos o lista cu cele mai interesante aplicatii gratuite pe care le puteti downloada din AppStore:

  • Wedding Flowers, Your expert guide
  • Flowers Rush – background photos pentru telefon & wallpapers
  • Fussion Flowers – weddings
  • Flower Power – aplicatie de ingrijire plante (necesita un device special care se pune in pamantul plantei)

Daca mai stiti si alte aplicatii, spuneti-mi de ele in comentarii. As vrea sa gasesc o aplicatie care are toaaate florile taiate, cu sezonalitate, culori disponibile si preturi de achizitie. Nu ar fi interesant?

1 thought on “Aplicatii pentru florarii

Comments are closed.