Aranjamente florale cadou

Aranjamente florale cadou – notiuni despre aranjamentele florale si de ce se pot comanda aranjamente florale cadou pentru orice ocazie. Aranjamentul floral este o creatie florala, realizata pe burete floral umed. Aranjamentele florale sunt de mai multe tipuri, in functie de ocazia cu care sunt comandate / daruite : aranjamente florale in cutie, aranjamente florale corporate, aranjamente florale cadou pentru aniversari sau onomastici, aranjamente florale speciale, aranjamente florale pentru evenimente private, nunta sau botez.

 

DIY –  Cum sa iti conservi singur flori cu ceara

Aranjamente florale cadou-  tipuri de aranjamente florale

Aranjamentele florale infrumuseteaza spatiul de lucru sau caminul si sunt nelipsite de la orice eveniment special, fie in plan personal fie in mediul corporate. In cazul aranjamentelor florale, florile se vor alege cu grija, in functie de ocazia cu care este realizat aranjamentul. Le fel se vor alege si recipientele florale si decoratiunile din aranjamente.

Aranjamente florale cadou se pot realiza in mare parte din flori principale precum: trandafiri, cale, orhidee, anthurim, flori exotice, in nuante special alese pentru evenimentul respectiv. Alegerea florilor se face in functie de forma si dimensiunile aranjamentului. Aranjamentul se poate personaliza in functie de floarea perferata a destinatarei sau in functie de locul in care acesta va fi pus. Spre exemplu, pentru un cadou pentru mediul corporate se vor alege flori elegante, in nunate pale sau in nuante mai speciale precum: cappucino, verde pal, roz pal, grena, mov lila. Florile trebuie alese cu grija, iar accesoriile, care ofera personalitate aranjamentului, vor fi selectate in functie de ocazie, culori si ambianta.

Aranjamentele florale se pot clasifica astfel:

 • aranjamente florale orientale – accentul se pune pe liniile din aranjamentul floral;
 • aranjamente florale traditionale (occidentale) – accentul se pune pe utilizarea mai multor tipuri de flori in aranjament, lucrate grupat in aranjamente
 • aranjamente florale moderne – nu există reguli. Aceste aranjamente florale se bazează pe gustul designerului floral.

 

Principii de baza in realizarea aranjamentelor florale cu flori superbe:

 • Designul – decide modelul structural al aranjamentului floral. Aici se va urmari un plan pentru dimeniunea si forma aranjamentului in functie de locatie, ocazie si materialele si florile disponibile.
 • Echilibrul –  se vor urmari doua aspecte importante forma si culoarea aranjamentului floral. Echilibrul poate fi simetric, adica cele doua parti ale aranjamentului au o cantitate egala a florilor plasate pe ambele parti si culori simetrice utilizate in aranjamentul floral. Echilibrul asimetric al unui aranjament este dat de diferenta dintre cele doua laturi ale unui aranjament floral. Aceste trebuie totusi sa aiba o greutate vizuala egala. Culorile joaca un rol foarte important aici, astfel culorile inchise sunt utilizate foate putin deoarece poate incarca foarte mult aranjamentul, iar culorile deschise, pale sunt potrivite mai mult pentru exteriorul si partea superioara a aranjamentelor florale.
 • Scala – se refera la proportiile diferitelor componente ale aranjamentului floral. Astfel florile trebuie sa fie echilibrate cu dimensiunea recipientului in care este realizat aranjamentul.
 • Ritmul – este de fapt punctul de plecare al aranjamentului, directionarea ochiului spectatorului de-a lungul liniei principale a aranjamentului floral, astfel incat intreaga forma a compozitiei florale sa fie urmata si inteleasa in mod corespunzator.
 • Accentul (punctul focal) – este partea centrala a aranjamentului floral, de obicei sunt florile mai inchise la culoare din aranjament sau florile cele mai mari.
 • Armonia / unitatea  – se refera la alegerea corecta a florilor pentru realizarea aranjamentului in functie de ocazie si de ambient. Aici trebuie sa avem grija si in alegerea culorilor aranjamentelor florale, ele sa fie simetrice si in contrast.

 

Citeste aici si celelalte articole pe aceiasi tema:

 

Modele de aranjamente florale cadou, florarie online cu aranjamente florale speciale:

 

 

Te asteptam cu drag cu cele mai frumoase flori si cadouri, buchete, cutii cu flori si aranjamente florale speciale pentru orice ocazie:

 • Bucuresti – Atelier de lucru si centru de livrari – Bd. Iuliu Maniu nr 7, corp N, Incinta Apaca
 • Bucuresti – Floraria FlorideLux – Calea Mosilor nr 209
 • Brasov – Floraria FlorideLux Brasov – Str Zizinului nr 3
 • Cluj – Floraria FlorideLux Cluj – Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr 19
 • Numar telefon : +40372.740.106
 • E-mail : contact@floridelux.ro

 

Nu uita de beneficiile pe care doar #floridelux ti le ofera in Romania, cea mai buna florarie online!

 1. flori disponibile in stoc, pastrate in camere frigorifice profesionale si ingrijite adecvat, zilnic
 2. plic hrana florala si instructiuni profesionale ingrijire flori, sfaturi de la profesionistii FlorideLux
 3. poza martor pe email inainte de livrare, direct din atelierul de productie
 4. livrare GRATUITA oriunde in Romania, inclusiv in sate, in aceeasi zi sau in 24 de ore de la comanda si plata, de luni pana duminica
 5. consultanta gratuita in call center pentru alegerea buchetului potrivit si compunerea mesajului cadou
 6. felicitare de lux oferita gratuit pentru orice comanda, imprimata cu mesajul sau urarea ta