Ce plante de birou sunt usor de intretinut?

M-am gandit astazi sa va scriu un articol despre cele mai simplu de ingrijit plante de birou. Va vorbesc din experienta proprie, pentru ca desi suntem floristi si horticultori de meserie, de multe ori ne lasam angrenati in task-urile si comenzile zilnice si uitam sa avem grija de cele mai pretioase fiinte care ne inconjoara: plantele decorative din birourile noastre.

plante de birou

Insa ele ne ajuta foarte mult prin rezistenta si anduranta, dragele de ele! ­čÖé Asadar, din pura experienta si teste si esecuri, va dau mai jos o lista cu cele mai simplu de intretinut plante de birou:

  • Yucca
  • Beaucarnea
  • Cactusii si plantele suculente
  • Ficus
  • Schefflera
  • Croton
  • Philodendron

Aceste plante de birou sunt fara pamant, adica hydrophonice, au in loc de pamant un strat de pietris care le ajuta la drenaj si la stocarea apei necesare. Aceste plante rezista la lumina partiala si daca nu au destula lumina, incep sa arate acest lucru printr-un frunzis „blegut”, lasat, aplecat si moale la atingere. Atunci cand pe frunze apar pete maronii inseamna ca plantele sunt fie prea udate, fie neudate indeajuns. De asemenea, este foarte important ca la birou sa nu se verse la radacina plantei cafele, ceaiuri sau alte bauturi carbogazoase si nici macar apa din paharele angajatilor. Acest tip de practici sunt foarte intalnite in birouri si companii, insa sunt extrem de nocive pentru bietele plante. Ele nu beau cafea si nici ceai cu zahar, iar apa din pahare poate fi purtatoare de bacterii daunatoare.

Cel mai bine este sa lasi apa intr-un recipient mare de pe o zi pe alta si apoi sa o uzi. Aceasta metoda ajuta planta pentru ca peste noapte apa ajunge la temperatura camerei si se evapora din ea orice substante nocive. De asemenea, iti recomand ca la inceput sa respecti instructiunile de ingrijire a plantei primite la cumparare, iar dupa aceea sa te obisnuiesti sa „asculti” cu adevarat nevoile plantei. Modul in care arata si in care se simt frunzele la atingere iti va spune mult mai multe decat orice instructiune de ingrijire.

Daca tii neaparat ca plantele sa aiba flori, atunci alege plante exotice, care sunt foarte rezistente la lipsa de aer curat, lumina sau apa. Aceste plante pot fi: orhideea phalaenopsis, anthurium, guzmania, bromelia, aechmea. Sunt disponibile in culori extrem de atractive si sunt usor de intretinut. Retine doar ca si ele au un ciclu de inflorire, asadar nu te astepta la flori tot timpul anului.

Spor la gradinarit si succes cu plantele de birou alese!

Daca ai nevoie de sfaturi pentru planta ta, da-mi un email si daca te pot ajuta cu un sfat, cu mare drag iti voi raspunde! Vezi cum se ingrijesc bonsaii.