Flori de Anul Nou

Flori de Anul Nou – atat in Hong Kong, cat si in Macau exista o foarte importanta traditie de Anul Nou Chinezesc, respectiv se ofera foarte multe flori taiate, buchete de flori si flori in ghiveci celor dragi, ca simbol al prosperitatii, norocului si iubirii. Pe langa simbolistica atasata florilor, in functie de soiul sau tipul de floare oferit destinatarul intelege diverse semne si dorinte.

flori de anul nou hong kong

Flori de Anul Nou in Macau si Hong Kong

Vorbim doar de aceste 2 orase pentru ca doar aici locuitorii isi permit sa cumpere flori proaspete (considerate scumpe), iar in Ajunul Anului Nou sunt cozi imense la pietele de flori sau in florarii. In Macau si Hong Kong a oferi flori este un obicei extrem de important de Anul Nou, pentru ca florile se spune ca aduc noroc.

Pe data de 7 februarie 2016 are loc in Hong Kong si ziua numita foarte sugestiv Flower Rush. Sunt instalate in tot orasul peste 15 piete ambulante si temporare pentru a face fata la cererea imensa de flori in buchete si flori in aranjamente florale. Lucrurile pot deveni destul de intense la cati oameni sunt in Hong Kong… Pe data de 7 februarie cei din Hong Kong au cina traditionala de Anul Nou impreuna cu toata familia si daca nu ai la masa flori proaspete si mancaruri alese, este o adevarata rusine.

flori de anul nou macau

Un alt motiv pentru care se creeaza aceasta nebunie pe 7 februarie este ca dupa aceasta data toate magazinele sunt inchise in Hong Kong, timp de 3 zile (declarate zile nationale si chiar respectate intocmai!). Pentru ca cererea este extrem de mare, florarii din Hong Kong tin florariile si standurile cu flori din piete deschise pana pe data de 8 februarie dimineata. Insa traditia spune ca inainte de rasaritul zilei de 8 februarie toata lumea trebuie sa fie acasa si sa nu mai faca nimic legat de business, decat lucruri placute cu familia si toti cei dragi.

In Macau florile sunt la mare cautare indiferent de sarbatoarea nationala ce urmeaza sa se celebreze. Cea mai mare piata de flori este localizata in Tap Seac Square. Aceasta piata se deschide in dimineata Anului Nou si se inchide abia a doua zi de dimineata. Este o locatie extrem de vizitata in aceasta zi, in mod traditional.

Flori si plante de Anul Nou – simbolistica

  • plante mandarini – casatorii fericite, prosperitate, bunatate in inimi si noroc
  • buchete bujori – prosperitate
  • buchete trandafiri – romantism si longevitate
  • buchete crizanteme – viata lunga
  • buchete orhidee – o viata plina de bani, pana la ultima generatie
  • plante bonsai de diverse soiuri – intelegere si bunastare in sanul familiei
  • plante schefflera – bani multi
  • orhidee phalaenopsis – frumusete si sanatate

flori de anul nou

florar hong kong

flori de anul flower rush