Top 3 cele mai scumpe flori din lume

Top 3 cele mai scumpe flori din lume sau cat de pretioase sunt aceste adevarate minuni ale naturii pentru adevaratii cunoscatori si pentru pasionati. Cele mai scumpe flori din lume au preturi destul de ridicate date in special de raritatea si de frumusetea lor neasemuita, alaturi de cateva trasaturi de „caracter”, le-as spune, absolut speciale. Veti citi imediat exact la ce ma refer….

De multe ori designerii florali sunt framantati de gandul ca un anumit buchet sau aranjament floral creat de ei, insa iubitorii de flori, cei care ofera si cei care primesc, deopotriva, de multe ori pot vedea doar frumusetea florilor proaspete si parfumate. Sunt creatii ale naturii cu adevarat fermecatoare, care capteaza privirea prin textura, culoare, frumusete delicata oferita intru totul celui care este pregatit sa o primeasca.

TOP 3 cele mai scumpe flori din lume

Crocus de sofran

Un kilogram de bulbi de crocus poate ajunge pana la 1500 dolari. Sofranul este cunoscut in mod special sub forma de condiment pentru bucatarie, insa forma sa cea mai scumpa este cea de bulb / planta, de preferinta cu flori.

 

top-3-cele-mai-scumpe-flori-din-lume

Orhideea Gold of Kinabalu

Datorita frumusetii si raritatii sale, orhideea Gold of Kinabalu este una dintre cele mai scumpe flori vandute vreodata. Se spune ca pe piata neagra o singura tija din aceasta orhidee splendida se vinde cu 5000 de dolari. Aceasta orhidee poate fi gasita doar in Parcul National Kinabalu, din Malaezia.

top 3 cele mai scumpe flori din lume, gold-of-kinabalu-orhidee

Floarea Kadupul

Kadupul este una dintre acele flori fascinante care infloreste la miezul noptii si care se ofileste cateva ore mai tarziu, inainte de ivirea zorilor. Floarea este supranumita si Mireasma Noptii datorita parfumului deosebit pe care il emana.

“Miracolul” incepe undeva in jurul orei 22:30, cand petalele de culoare alba incep sa se desfaca una cate una iar aerul de noapte sa se “umple” cu un parfum dulce, calmant. Parfumul florii creste in intensitate pe masura ce floarea se deschide, aceasta ajungand sa se desfaca complet la miezul noptii.

Imediat, petalele incep sa se ofileasca una cate una, floarea murind odata cu ivirea zorilor. Desi frumusetea ei este de scurta durata,Kadupul este una dintre cele mai cautate flori din lume. Este originara din Sri Lanka iar durata scurta de viata reprezinta si unul dintre motivele pentru care planta se situeaza pe primul loc in topul celor mai scumpe flori din lume.

Aceasta este considerata de fapt nepretuita caci nu poate fi cumparata. Floarea creste doar in anumite zone, in locuri ascunse si intunecate, fiind rareori vazuta chiar si de localnici. Kadupul este si o floare foarte sensibila, nimeni nu a putut sa o taie fara sa o deterioreze.

kadupul

Daca ti-a placut articolul despre Top 3 cele mai scumpe flori din lume, citeste si alte articole de pe blogurile noastre profesionale, orientate pe floristica si design floral:

1 thought on “Top 3 cele mai scumpe flori din lume

Comments are closed.